Skip to Main Content

Bronvermelding volgens de richtlijnen van de APA

APA-stijl @ TiU

3.7 Als informatie voor een referentie ontbreekt

Wanneer bepaalde informatie die nodig is voor een referentie ontbreekt of onbekend is, zul je de referentie moeten aanpassen. Dat doe je als volgt:

Ontbrekend element Wat te doen? Template
Referentie in literatuurlijst Verwijzing in de tekst
Geen – informatie is compleet --- Auteur. (jaar). Titel. Bron. (Auteur, jaar)
Auteur Zet de titel op de plaats van de auteur. Titel. (jaar). Bron. (Titel, jaar)
Datum Gebruik “z.d.” (zonder datum). Auteur. (z.d.). Titel. Bron. (Auteur, z.d.)
Titel Geef een beschrijving van het werk tussen vierkante haken. Auteur. (jaar). [Beschrijving van  het werk]. Bron. (Auteur, jaar)
Auteur en datum Zet de titel op de plaats van de auteur en gebruik “z.d.” (zonder datum). Titel. (z.d.). Bron. (Titel, z.d.)
Auteur en titel Zet een beschrijving van het werk tussen vierkante haken op de plaats van de auteur. [Beschrijving van het werk]. (jaar). Bron. ([Beschrijving van het werk], jaar)
Datum en titel Gebruik “z.d.” (zonder datum) en beschrijf het werk tussen vierkante haken. Auteur. (z.d.). [Beschrijving van het werk]. Bron. (Auteur, z.d.)
Auteur, datum, en titel Zet een beschrijving van het werk tussen vierkante haken op de plaats van de auteur en gebruik “z.d.” (zonder datum). [Beschrijving van het werk]. (z.d.). Bron. ([Beschrijving van het werk], z.d.)
Bron Vermeld als persoonlijke communicatie of gebruik een ander werk. Geen referentie in de literatuurlijst (Voorletter. Voorletter. Achternaam, persoonlijke communicatie, dag Maand jaar)

Let op In de literatuurlijst hebben referenties een hangende inspringing van 1,27 cm. Deze is op deze pagina niet in acht genomen.