Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Literatuur zoeken voor je PWS: Tot slot

Online training Informatievaardigheden voor het Econasium

Straks zelf aan de slag voor je PWS

Tijdens de training heb je gezien je dat het zoeken naar informatie het snelst en effectiefst verloopt als je werkt met een zoekstrategie. Als het goed is weet je nu:     

  • dat je, voor je begint met zoeken, heel precies moet weten wat je nodig hebt.
  • waar je de databases van de universiteitsbibliotheek kunt vinden, en hoe je een lijst van databases voor economie oproept. (Bedenk wel dat het overgrote deel van de databases toegang geeft tot wetenschappelijke literatuur.)  
  • het nodig is tijd te nemen om
    • een lijst met zoektermen te maken;
    • gestructureerd te zoeken in databases: dus niet zomaar lukraak zoektermen intypen, maar zoektechnieken gebruiken waarmee je meer relevante en minder niet-relevante resultaten krijgt.  
  • dat je in databases gebruik kunt maken van filters om je zoekresultaat te verkleinen en relevanter te maken. 
  • dat databases er verschillend uitzien en verschillend werken. Je moet dus voor iedere database uitzoeken hoe je deze moet gebruiken. Raadpleeg hiervoor de helpfunctie. Operatoren kun je overigens wel in alle databases gebruiken, net als aanhalingstekens voor samengestelde termen.  


​Veel succes!